Statig klein stadspaleis in het Haagsche Hofkwartier

In een van de oudste straten van Den Haag, in het hart van het Haagsche Hofkwartier ligt een uniek klein stadspaleis. Op de hoek van de Juffrouw Idastraat en de Oude Molstraat. Het betreft een prachtig monument dat op onnavolgbare wijze terughoudend is gerestaureerd waarbij het patina van de vervlogen tijden niet verloren is gegaan maar het gebouw toch van alle moderne gemakken is voorzien. Aan de achterzijde bevindt zich een tuin met fietsenschuur en twee parkeerplaatsen.

Omschrijving

Omschrijving

Omschrijving
Het voorhuis van de oude Molstraat 36 dateert uit de 16e eeuw. In de 18e eeuw is het object grondig uitgebreid en gerenoveerd in de Lodewijk de XIVe stijl.Het totale gebouw is circa 1.248 m2 bvo met een achtertuin van circa 114 m2.

Het interieur van het huis is met name de begane is sindsdien qua stijl en structuur niet ingrijpend gewijzigd en ademt nog steeds de sfeer van de grandeur van destijds. Het gebouw doet de laatste jaren dienst als kantoor.

Tot enkele jaren geleden is de begane grond in gebruik geweest als statig appartement. De begane grond wordt onder meer gekenmerkt door de prachtige hal met marmeren vloer, vijf grote salons met meters hoge plafonds, originele schouwpartijen, een moderne keuken en hoge ramen naar respectievelijk de Oude Molstraat voor, en de gezellig tuin achter. Doordat de begane grond lang als luxe appartement dienst heeft gedaan vindt men hier nog een inpandige luxe badkamer en een dienstkelder.

Via een prachtige monumentale trap komt men op de eerste verdieping waar verschillende grote ruimtes zijn gesitueerd rondom een patio. De aanwezigheid van de patio zorgt dat de ruimtes eromheen ruime daglichttoetreding genieten. Dit maakt deze ruimtes uitermate geschikt voor gebruik als modern en efficiënt kantoor.

Op de eerste verdieping valt goed te zien met hoeveel zorg dit rijksmonument is gerestaureerd. De kamers aan Oude Molstraat laten, onder andere door het terug in het zicht gebrachte originele balken plafond, zien dat het voorhuis van veel eerdere datum stamt dan het 18e -eeuwse achterhuis.

Via een moderne trappenhuis begeeft men zich vervolgens onder het indrukwekkende balkenspel van de zolderverdieping. Met de grootste zorg is het dak geheel geïsoleerd zonder dat het originele dakbeschot is aangetast. Net als op de begane grond en eerste verdieping is hier een prettige vrije hoogte wat deze kapverdieping eveneens zeer geschikt maakt als modern en efficiënt kantoor.

De tuin is met een schutting opgedeeld in twee delen, een tuin en een parkeergebied voor auto’s en fietsen. De tuin wordt gescheiden van de Juffrouw Idastraat door een hoge muur met poort. Het parkeergedeelte wordt gedeeld met het buurobject. Bij de Oude Molstraat 36A horen twee eigenparkeerplaatsen.


Locatie
Het Rijksmonument is gelegen op loopafstand van de het Binnenhof, Paleis Noordeinde, de paleistuin en de Hofvijver. De Oude Molstraat is een rustige straat en wordt door middel van exclusieve ontsluiting ‘s middags en ‘s nachts autoluw gehouden. In de straten en straatjes direct om het object bevinden zich hotels, leuke restaurants, koffiebarretjes, speciaalzaakjes, edelsmeden en(exclusieve) winkels.

Parkeergelegenheid vindt u (naast de 2 eigen parkeerplaatsen op de binnenplaats) ruim voldoende in de directe omgeving. Op loopafstand bevindt zich de Torengarage (3 min) en Garage Noordeinde/ Heulstraat (5 min). Bovendien huren bewoners parkeerplaatsen tegen gereduceerd tarief onder de Noordwalgracht.

OV verbindingen zijn eveneens goed tram 1, 10 en 17 en bus 22 en 24 stoppen op enkele minuten loopafstand.

Brochure downloaden

Brochure downloaden naar boven

Meer informatie over dit object?

Vraag dan snel de prospectus aan!
Dit doet u snel en eenvoudig door op de prospectus te klikken. Eenmalig maakt u een account aan en u hebt direct toegang tot de prospectus van alle prachtige objecten die wij in aanbod hebben! Door bij ons bekend te zijn kunnen wij u tevens de snelle en adequate service leveren die u van ons gewend bent!

Klik op de prospectus om deze te openen.

Vraag bezichtiging aan

Vraag bezichtiging aan naar boven

Locatie van boven

Locatie van boven naar boven

Plan route

U vertrekt vanaf

Toon route

Bel direct

Deel deze pagina
X

Wij
brengen u het
leukste nieuws!

Ontvang onze nieuwsbrief