Wonen en werken in een uniek kerkgebouw in het centrum van Amersfoort

Wonen in een charmante kerk die getransformeerd is tot een woonhuis met vele mogelijkheden; voor velen een droom… dat kan nu in Amersfoort! De kerk bestaat uit twee delen en bestaat uit het modernistische verenigingsgebouw uit 1964 naar een ontwerp van F.J. Klokke bevindt zich aan de stadszijde (Stadsring 137). Aan de achterzijde, in een rustige woonstraat (Frederik van Blankenheymstraat 38A), bevindt zich het uit 1913 stammende zeer charmante kerkgebouw met Haagsche School invloeden. Beide gebouwen zijn zowel in- als extern uitstekend onderhouden, de afgelopen jaren is eigenlijk alles al gedaan. Een dergelijke kans komt niet vaak voor en het is zonder meer één van de meest opvallende objecten binnen Amersfoort. 

Omschrijving

Omschrijving

Wonen in een kerk in hartje Amersfoort! Wonen in een charmante kerk die getransformeerd is tot een woonhuis met vele mogelijkheden; voor velen een droom… dat kan nu in Amersfoort! De kerk bestaat uit twee delen en bestaat uit het modernistische verenigingsgebouw uit 1964 naar een ontwerp van F.J. Klokke bevindt zich aan de stadszijde (Stadsring 137). Aan de achterzijde, in een rustige woonstraat (Frederik van Blankenheymstraat 38A), bevindt zich het uit 1913 stammende zeer charmante kerkgebouw met Haagsche School invloeden. Beide gebouwen zijn zowel in- als extern uitstekend onderhouden, de afgelopen jaren is eigenlijk alles al gedaan. Een dergelijke kans komt niet vaak voor en het is zonder meer één van de meest opvallende objecten binnen Amersfoort.

De twee gebouwen herbergen nu een prachtige woonruimte met werkruimte aan huis. Indien gewenst kent het bestemmingsplan daarbij ook ruimte voor (deels) andere doeleinden zoals zakelijke dienstverlening, maatschappelijke doeleinden, detailhandel et cetera. Ook dubbele bewoning behoort tot de mogelijkheden. De oprit aan de voorzijde biedt ruimte voor 5 parkeerplaatsen. De combinatie van dit unieke object en de prachtige ligging in het centrum van Amersfoort zorgen voor een geheel dat zijn weerga niet kent.

Bij binnenkomst via de Stadsring 137 kom je via de dubbele kerkdeuren in de entree met garderoberuimte en doorloop naar de woonkeuken met uitzicht op de binnentuin middels de riante ramen op het zuiden. De keuken van Rational (2011) is compleet uitgevoerd met kookeiland, composiet werkblad en diverse Bosch inbouwapparatuur: oven, stoomoven, vaatwasmachine, bordenwarmer en grote koelkast. Bij deze ruime woonkeuken bevindt zich de separate dubbele toiletruimte en bergruimte met wasmachine/droger/vriezer opstelling.

De beide gebouwen zijn met elkaar verbonden via een glazen gang en hebben ieder hun eigen uitstraling; ook binnen is er geen twijfel mogelijk, je woont écht in een kerk. Het oude kerkgebouw is verbonden via de woonkeuken; vanuit deze ruimte met zithoek is de buitenberging alsmede de kelder toegankelijk. Deze geeft de nodige bergruimte en de cv combi opstelling bevindt zich hier. Ook is hier de uitgang naar de Frederik van Blankenheymstraat 38A, waar tevens een royale fietsenberging is gesitueerd.

Bij binnenkomst van de oude kerkzaal ga je terug in de tijd, de kerkgezangen zijn verstomd en de klanken van welluidende preken zijn vervlogen maar de sfeer is absoluut gebleven. Via de mooie glas-in-lood ramen hebben de zonnestralen vrij spel, en zorgen voor een sfeervolle verlichting van de binnenruimte… Het gave schenkelspant, houten dakbeschot, de glas-in-lood ramen, ventilatiekapellen, de vide, alles is nog aanwezig en verkeert in zeer goede en originele staat. Zelfs het oorspronkelijke volwassenendoopbad is intact. In deze ruimte ervaar je de volledige hoogte en ruimte van het bouwwerk, waardoor de term woonkamer de lading eigenlijk niet dekt. Onder één van de kerkramen bevindt zich een uitgelezen ruimte voor een zeer royale eettafel, waar het invallend licht zijn steeds wisselend spel op speelt. Een kamerconcert, deelname aan de Amersfoortse kunstkijk route, een kookstudio beginnen, het kan hier allemaal. Werken met uitzicht vanaf de vide over de gehele kerkruimte, ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Terug naar het nieuwere (verenigings-)gebouw. Vanuit de woonkeuken loop je via het riante centrale trappenhuis – met ruim vrij uitzicht over tuinen – met de trap naar de twee zeer royaal bemeten (slaap)verdiepingen.

Eerste Verdieping
Allereerst een royale overloop met inbouwkasten, aansluitende een badkamer (2011) die is uitgevoerd met wastafelmeubel, dubbele regendouche, hoekbad en separaat toilet. Op deze verdieping bevinden zich twee slaapkamers, waarvan er nu één in gebruik is als masterbedroom. De twee slaapkamers zijn ieder ruim en licht. Een aparte inloop kledingruimte is bereikbaar via de brede gang voorzien van werkhoek en inbouwkasten met schuifdeuren.

Tweede verdieping
Vervolg je de trap dan kom je op de tweede verdieping. De sheddak constructie die het verenigingsgebouw uit 1964 het zo kenmerkende uiterlijk geeft is hier goed zichtbaar. Ook hier een zee van ruimte; overloop met werkhoek, drie slaapkamers met de grootste kamer over de volle diepte van de woning. Licht en lucht in de ruimte geven deze kamer het gevoel van een loft, met een mooi uitzicht over de stad aan de voorzijde en aan de achterzijde over de omliggende straten. De tweede badkamer is voorzien van een douche, wastafel en toilet.

Buiten
De tuin op het zuiden is fraai aangelegd met klinkers, leilinden, beukenhagen en plataan en vormt een bijpassend geheel met de gebouwen. Op deze binnenplaats is het heerlijk toeven in volle privacy. Na een grondige buitenrenovatie in 2005 (o.a. nieuwe daken, dubbele beglazing en kozijnen) en volledige binnenrenovatie in 2011 (o.a. nieuwe keuken, badkamer, vloeren, plafonds, binnendeuren, muren, schilderwerk, CV ketel, tuin) en recent schilderwerk buiten (2011 en 2016) is dit bijzondere pand gereed voor haar nieuwe bewoners!

Voorzieningen
Op loopafstand vind je alle belangrijke voorzieningen zoals het station, het stadscentrum met goede winkel & horeca voorzieningen, (muziek)scholen, musea, en het stadspark Randenbroek is om de hoek te vinden. Stel je voor: in nog geen 5 minuten loop je naar de binnenstad! Even een hapje eten in een van de vele restaurants en op zaterdag bloemen of vers brood halen op de markt, het kan allemaal.

Kortom
Op zoek naar een unieke kans in een droomhuis met veel mogelijkheden? In Amersfoort, nabij het stadspark en op loopafstand van hartje centrum, bevindt zich zo'n mogelijkheid voor een woning met optimaal wooncomfort waarvan er in de wijde omtrek geen ander te vinden is.

De presentatie geeft een compleet beeld maar om je gedachten te kunnen vormen en een echt goede indruk te krijgen is bezichtigen een must. Kom kijken, we laten het je graag zien!

NB: Stadsring; Tot de jaren vijftig van de vorige eeuw stroomde hier een gracht. De ontwikkeling van Amersfoort en het toenemende verkeer noopten tot het dempen van de gracht. Voor de naam Stadsring werd gekozen omdat die beter aansloot bij het stelsel van wegen buiten de oude binnenstad.
Frederik van Blankenheym; bisschop van Utrecht 1393-1423. Had een conflict met Amersfoort over bisschoppelijke rechten die hem door de stad werden betwist.

Brochure downloaden

Brochure downloaden naar boven

Meer informatie over dit object?

Vraag dan snel de prospectus aan!
Dit doet u snel en eenvoudig door op de prospectus te klikken. Eenmalig maakt u een account aan en u hebt direct toegang tot de prospectus van alle prachtige objecten die wij in aanbod hebben! Door bij ons bekend te zijn kunnen wij u tevens de snelle en adequate service leveren die u van ons gewend bent!

Klik op de prospectus om deze te openen.

Vraag bezichtiging aan

Vraag bezichtiging aan naar boven

Locatie van boven

Locatie van boven naar boven

Plan route

U vertrekt vanaf

Toon route

Bel direct

Deel deze pagina
X

Wij
brengen u het
leukste nieuws!

Ontvang onze nieuwsbrief