Luxueuze woonboerderij op landgoed "Van Camminghastate" in Arum

Aan de rand van Arum, langs open vaarwater gelegen (elfstedenroute), treft u het zeer fraaie landgoed "Van Camminghastate". Op het onder de Natuurschoonwet gerangschikte landgoed staat een in 1886 gebouwde en zeer recent gerenoveerde luxueuze rijksmonumentale woonboerderij; die via een, met bomen omzoomde, oprijlaan te bereiken is. De boerderij heeft ruimte voor het hobbymatig houden van dieren en beschikt over een bovenappartement dat heel geschikt is als kantoor. Het geheel ligt uitstekend gesitueerd ten opzichte van de snelweg. De Afsluitdijk ligt op nog geen tien minuten rijden en Amsterdam op circa zestig minuten. Dit landgoed wordt gekenmerkt door fantastisch wonen in de buurt van alle hedendaagse voorzieningen en binnen een zeer levendige dorpsgemeenschap.

Omschrijving

Omschrijving

De kop-hals-rompboerderij heeft een voorhuis dat is uitgevoerd met authentieke bedstee en haardpartijen. Verder op de begane grond is een eetkeuken, bijkeuken, wijnkelder en grote melkkelder, een grote hal met wc/douche, een klompenhok met wc en een werkplaats. De schuur is voor een deel omgebouwd tot een prachtige woonkamer van ca. 150 m2 (vloerverwarming) met een entresol en twee inpandige terrassen. De ruimte wordt verlicht door hoge gevels voorzien van glas.
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers gelegen, elk voorzien van douche en wc. Verder is er een kantoor/slaapkamer op de tussenvloer boven de melkkelder en nog een grote bedstee ruimte.
Op de tweede verdieping is een grote leefruimte gesitueerd (bovenappartement), met een geweldig weids uitzicht over de omgeving. Deze ruimte heeft twee slaapkamers, een eigen badkamer met een bad en douche en een separaat toilet. De ruimte wordt verwarmd door een aparte cv.
In het achterste gedeelte van de schuur zit de stalruimte met hooizolder. De stal biedt genoeg ruimte voor het houden van paarden of schapen en het stallen van voer-/werktuigen. Boven de stal en hooizolder zou een appartement kunnen worden gebouwd met inpandig balkon. Er zijn voorzieningen aangebracht om dit te realiseren.
De onderhoudsstaat van het hoofdgebouw is uitstekend en de deel verkeert in nieuwstaat, met een geheel nieuwe dakconstructie, die met riet is gedekt. Het dak van het woongedeelte is onder het riet voorzien van isolatieplaten.

Erf en bijgebouwen
De tuinperken zijn rondom het voorhuis gelegen en op het overige erf is voornamelijk gras aangelegd. Aan weerszijden van de boerderij zijn terrassen gesitueerd, waar men in alle rust en met veel privacy van de zon kan genieten. In het oog springend is de brede oude slotgracht waarbinnen in vroegere tijden het "Van Camminghaslot" heeft gestaan. Later is er een hoogstamboomgaard aangeplant.
Aan de buitenzijde van de slotgracht loopt een bewandelbare omloop met bomenrij. Ten zuiden van de boerderij, langs het achterste perceel, loopt een brede sloot met ligplaats voor boten aan eigen wal. Naast het hoofdgebouw staat een karakteristiek uit Friese geeltjes opgetrokken bakhuis en een wagenhuis die reeds in gebruik is als stallingsruimte en atelier. Op het aanliggende land staat een ruime veldschuur van recente bouwdatum.

Landerijen
Geleverd worden een tweetal percelen grasland, totaal groot circa 00.96.80 hectare, deze kunnen zeer geschikt zijn als paardenweides.
De mogelijkheid bestaat om circa 4,5 hectare cultuurgrond extra bij te kopen. Deze percelen zijn thans geliberaliseerd verpacht.

Bestemming
De bestemming van het object is: "Woonboerderij".
De gemeente is thans bezig met een herziening van het bestemmingsplan Buitengebied, dit geeft mogelijkheden voor het indienen van een verzoek tot wijziging van de bestemming van de boerderij.

Arum
Het dorp Arum heeft ongeveer 1200 inwoners en ligt op een afstand van 7-10 km van de steden Harlingen, Franeker en Bolsward. Openbaar vervoer is aanwezig middels de buslijn Heerenveen-Harlingen. Het dorp heeft een grote Spar zelfbedieningswinkel voor de dagelijkse inkopen, twee lagere scholen en verder biedt het dorp goede sportfaciliteiten (tennis, voetbal en kaatsen).

Natuurschoonwet 1928
Het landgoed is grotendeels gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928. Het landgoed is thans niet opengesteld voor publiek. Door de rangschikking is het object deels vrijgesteld van overdrachtsbelasting.

Monument
Het landgoed is grotendeels aangewezen als beschermd Rijksmonument en beschermd archeologisch monument. Door de aanwijzing zijn subsidies voor instandhouding mogelijk.
Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de verkopende rentmeester. Voor meer informatie kan een brochure worden toegezonden.

Aan de inlichtingen, verstrekt in deze publicatie, kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen zijn voorbehouden.

Brochure downloaden

Brochure downloaden naar boven

Meer informatie over dit object?

Vraag dan snel de prospectus aan!
Dit doet u snel en eenvoudig door op de prospectus te klikken. Eenmalig maakt u een account aan en u hebt direct toegang tot de prospectus van alle prachtige objecten die wij in aanbod hebben! Door bij ons bekend te zijn kunnen wij u tevens de snelle en adequate service leveren die u van ons gewend bent!

Klik op de prospectus om deze te openen.

Vraag bezichtiging aan

Vraag bezichtiging aan naar boven

Locatie van boven

Locatie van boven naar boven

Plan route

U vertrekt vanaf

Toon route

Bel direct

Deel deze pagina
X

Wij
brengen u het
leukste nieuws!

Ontvang onze nieuwsbrief