Vintage split-level-bungalow in Baarn

Altijd al in een vintage villa willen wonen? Een villa waar James Bond zo lijkt te zijn weggelopen? In Baarn staat aan de Prinses Carolinalaan 7 deze geweldige split-level-bungalow, gebouwd in 1968 waarbij de sfeer uit de roaring sixties nog steeds aanwezig is. Dit is een huis voor een liefhebber die in zijn jeugd ook in een dergelijk huis gewoond heeft. Of voor iemand die buiten de lijntjes durft te kleuren. Het is een vrijstaande villa met grote veranda, dubbele garage en zwembad, gelegen op een perceel van ruim 1.200m² grond. Door de vele raampartijen ontstaat binnen een ‘buitengevoel’ waarbij de vloer binnen door lijkt te lopen naar buiten. Overal is uitzicht op de, onder architectuur aangelegde tuin, met verschillende zonnige terrassen.

Omschrijving

Omschrijving

Het huis ligt aan een rondlopend hofje in het Prins Hendrikpark, een geliefde Baarnse plek en door de rust ideaal voor spelende kinderen. De wijk ligt op loopafstand van de bossen van Kasteel Groeneveld en ook het NS-station is vlakbij. De snelwegen naar Amsterdam, Amersfoort en Utrecht zijn snel bereikbaar.

(Verdieping) niveau 1
Via de royale oprit kom je bij de entree. Met een buitentrap 7 treden kom je bij de voordeur en bij binnenkomst zie je in één oogopslag dat dit anders dan anders is. Deze split-level-bungalow heeft een open hal met garderobe en toilet. Vanuit hier heb je meteen zicht op de werkkamer met teakhouten vloer (links), en hal naar de masterbedroom met eigen badkamer (2012) met douche, toilet en dubbele wastafel. Aan de rechterzijde bevindt zich op dit niveau de royale leefkeuken voorzien van diverse keukenapparatuur. Op de vloer ligt – evenals in de hal Noorse leistenen (met vloerverwarming).
 
Begane grond (niveau 0)
Ga je een trap lager (7 treden) dan kom je in de woonkamer met grote glazen puien en zicht op de tuin. Er is een open(gas)haard en de woonkamer is voorzien van vloerverwarming.
 
Souterrain (niveau -1)
Een trap lager bevindt zich een woonlaag met een tweede slaapkamer met kastenkamer, aansluitend een (ideale “chill-ruimte” voor tieners!) zitruimte met open haard, een kinderbadkamer met douche, toilet en dubbele wastafel en een derde kinderslaapkamer. Tot slot een was- en cv-ruimte. Er zijn mogelijkheden om op deze verdieping een vierde slaapkamer te realiseren. Vraag naar de mogelijkheden.
 
Garage
Er is een dubbele garage waar twee auto’s kunnen worden geparkeerd. Voor de garage staat een grote carport.
 
Tuin
De tuin biedt verrassend veel privacy en is feitelijk een groene verrassing om de woning. Overal is uitzicht op de, onder architectuur aangelegde tuin met vijver en stromend beekje, verschillende zonnige terrassen (zuidwest) en veel privacy. Daarnaast is er de unieke mogelijkheid om indien gewenst de hele dag in de zon te zitten, maar men kan ook continu beschut zitten. De begroeiing en beplanting is dermate divers dat het de groene harten sneller doet kloppen.
 
Recent onderhoud
De woning is in perfecte staat van onderhoud, na de renovatie in 1999 is deze villa in 2014 geschilderd en altijd zeer goed onderhouden.
 
Indelingsvarianten
Samen met een architect is gekeken naar mogelijke varianten om de ruimte in het huis op een andere wijze in te delen. Een interessante optie is om de huidige werkkamer als 2e woonkamer in te richten waardoor je veel extra leefruimte creëert in combinatie met de woonkeuken. Een vierde slaapkamer zou je ook kunnen creëren op de benedenverdieping. Dit zijn twee leuke inrichtingsideeën om optimaal van de ruimte gebruik te maken.
 
Kortom
Kortom een bijzonder huis, ideaal voor de kosmopoliet, de stedeling, een kunstliefhebber die overdag zijn emplooi vindt in de stad en in de avond zijn rust vindt in Baarn en die kan genieten van een bijzonder huis. Dat was de functie van Baarn 100 jaar geleden en dat is nu nog steeds!
 
Bijzonderheden
 • Perceeloppervlakte 1.243m2;
 • woonoppervlakte circa 230m2;
 • gehele buitenzijde van de villa is recent licht geschilderd met donkere kozijnen;
 • bouwjaar 1968, in 1999 geheel gerenoveerd;
 • tuin aangelegd onder architectuur;
 • de hal, keuken en woonkamer zijn voorzien van een Noorse leistenen vloer met vloerverwarming;
 • vloeroppervlak veranda circa 18m² (verwarmd);
 • alarminstallatie en dubbele beglazing;
 • badkamer verdieping in 2012 vernieuwd;
 • (verwarmd) buitenzwembad: 4.5 x 9 m en 1.5 m diep (voorzien van aparte cv-ketel en verlichting);
 • bij het zwembad bevindt zich een kleedruimte met douche;
 • rijksbeschermd dorpsgezicht (Prins Hendrikpark).
Baarn
In Vorstelijk Baarn woon je in een aantrekkelijke omgeving. Deze plaats heeft een schitterende uitstraling met al haar lanen en landhuizen. Wie een goed bereikbare woonplaats zoekt, kan ook in Baarn terecht. De A1 en A27 liggen dichtbij. Het dorp biedt ondanks de kleinschaligheid genoeg faciliteiten met kwalitatief goede middenstand en winkelcentra. Er zijn diverse restaurants, goede kinderopvang en basisscholen en voortgezet onderwijs op loopafstand. Ook is er diversiteit in sportaanbod en -accommodaties en bestaat er de mogelijkheid om de diepte in te gaan in het zwembad of juist de hoogte in te gaan in het klimbos. Ondanks dat je vanuit Baarn zo op de rijksweg zit, staat de woning in een rustige leefomgeving. Je zou hier dan ook niet zeggen dat je op slechts drie minuten fietsen van het station van Baarn woont. Hier vandaan sta je in 30 minuten op Utrecht Centraal station en in 40 minuten op Amsterdam Centraal station.
 
Cultuur
Ook voor wie minder sportieve activiteiten zoekt binnen verenigingsverband, zijn er verschillende mogelijkheden. Baarn kent een kunstkring en muziekverenigingen. De geschiedenis van Baarn gaat een paar eeuwen terug, in de tijd van de kooplui en de handel met Amsterdam.

Vraag bezichtiging aan

Vraag bezichtiging aan naar boven

Locatie van boven

Locatie van boven naar boven

Plan route

U vertrekt vanaf

Toon route

Bel direct

Deel deze pagina
X

Wij
brengen u het
leukste nieuws!

Ontvang onze nieuwsbrief