O.L.V.O.O. Kerk een uniek herontwikkelingsobject in Den Helder

In Den Helder staat de O.L.V.O.O. Kerk (Onze Lieve Vrouwe Onbevlekt Ontvangen). Dit unieke gemeentelijke monument en blikvanger, gelegen in een van de oudste buurten van Den Helder is nu te koop. Medewerking aan woonbestemming, schetsen reeds gemaakt voor vijf woningen, deze fantastische gotische diamant onder de kerken kan nu van u zijn.

Omschrijving

Omschrijving

Nu nog een ruwe diamant, maar wel religieus erfgoed met ongekende mogelijkheden! Aan de straatkant bevinden zich maar liefst vier voordeuren, en één aan de achterzijde dus de mogelijkheden zijn te over. Ook in de entree zijn weer vier deuren.Momenteel is de kerk nog in gebruik als atelier/werkplaats waar de huidige eigenaren reeds begonnen zijn met restauratie van de voorgevel en dakgoten. Misschien wilt u hier wel twee woningen van maken of één, binnen het bestemmingsplan kan veel.Door de brede voordeuren passen grote objecten. Een ideaal herontwikkelings / transformatie object met tal van mogelijkheden. De huidige eigenaren kunnen u helpen met het ontwerp.

Beschrijving
Kerk op langwerpige plattegrond en afgedekt met een groot zadeldak van leien.  De baslicale kerk is met de facade naar de nieuwstraat gericht en met de lengte as op de as van de straat gericht. Het bouwwerk heeft een hoog middenschip met een hoge lichtbeuk en lage zijbeuken. Aan de achtergevel is een lagere koorpartij aangebouwd, met een rechte afsluiting aan de achtergevel en een zadeldakje eveneens met leitjes belegd. De toren vormt een markante bekroning en is direct achter de voorgevel op de nok van het dak geplaatst. Hij bevat een opengewerkte klokkenstoel met daarboven een spits.
 
Voorgevel: forse getrapte steunberen flankeren de voorgevel. In het midden een ingangspartij, die bestaat uit een naar voren komend tuitgeveltje waarin een samenstel van rondbogen is gemetseld, die de dubbele, panelen entreedeuren omvatten. Boven deze naar voren komende ingangspartij is de gevel voorzien van een roosvenster met centraal glas in lood raam en daaromheen acht kleinere ronde glas in loodramen. De voorgevel van de zijbeuken bevatten elk een raampartij van twee vensters met zuiltje ertussen en een rond venster erboven.
Aan beide zijden bevind zich een aparte deur/ zij ingang naar de kerk.
 
Zijgevels: de zijgevels bevatten vijf traveeen, die van elkaar gescheiden worden door steunberen. Elke travee is ingevuld met drie rondboogvensters: een hoge in het midden tussen twee lagere.
 
Interieur: het oorspronkelijke tonggewelf is weggetimmerd. Op de gordelbogen zijn rozetten aangebracht. Onder de lichtbeuk loopt een schijntriforium. In de zijbeuken zijn kruisgewelven. De gordel rusten via halfzuilen, op ronde pijlers.
 
Bijzonderheden
  • - Religieus erfgoed
  • - Gemeentelijk monument
  • - Voormalige OLVOO kerk met dansvloer
  • - Woonoppervlak meer dan 600 m2 op de grond en 1500 m2 mogelijk
  • - Vele glas in lood ramen in originele staat
  • - Ruimte voor bijvoorbeeld 5 woningen met ieder glas in lood ramen
  • - Aantrekkelijke financieringsmogelijkheden via Restauratiefonds
  • - Oplevering casco as is /  vrijheid in keuze / schetsen voor 5 woningen aanwezig


Informeer naar de vele mogelijkheden.

Brochure downloaden

Brochure downloaden naar boven

Meer informatie over dit object?

Vraag dan snel de prospectus aan!
Dit doet u snel en eenvoudig door op de prospectus te klikken. Eenmalig maakt u een account aan en u hebt direct toegang tot de prospectus van alle prachtige objecten die wij in aanbod hebben! Door bij ons bekend te zijn kunnen wij u tevens de snelle en adequate service leveren die u van ons gewend bent!

Klik op de prospectus om deze te openen.

Vraag bezichtiging aan

Vraag bezichtiging aan naar boven

Locatie van boven

Locatie van boven naar boven

Plan route

U vertrekt vanaf

Toon route

Bel direct

Deel deze pagina
X

Wij
brengen u het
leukste nieuws!

Ontvang onze nieuwsbrief