Monumentale tabaksboerderij De Paardenkop in provincie Utrecht

Buiten wonen is een droom van velen, maar dan wel met voorzieningen op korte afstand. Deze prachtige monumentale (1871) tabaksboerderij combineert deze vrijheid met een ligging aan de rand van het dorp en aan de voet van het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug, uitkijkend in het bos en op de weiden. U treft een volledig gerenoveerde (2000 en 2016) en sindsdien nog danig uitgebreid en verbouwd tot een zeer luxe boerderij met een gebruiksoppervlak van ruim 400 m². 

Omschrijving

Omschrijving

Zoals in die tijd gebruikelijk was, ligt de woning op een terp. Bij de restauratie is de oude balkstructuur (gebinten) met de authentieke droogstokken volledig in tact gelaten. Vanuit de tuin heeft u direct toegang tot het Nationaal Park met de mogelijkheid van urenlange wandel- en fietstochten. 

De boerderij heeft de volgende indeling: Entree, ruime centrale hal met toilet, meterkast, trapkast, de rechter gang geeft toegang tot: een slaapkamer/ speelkamer (circa 10 m²) met vaste kastenwand, werkkamer (25 m²), ouderslaapkamer met badkamer (douche, toilet en dubbele wastafel), de bijkeuken met wasmachine opstelling en modern keuken/ aanrechtblok, de garage/ berging van ruim 130 m² die plaats biedt aan meerdere auto’s en tevens een bergzolder heeft van 60 m². De linkerzijde van de centrale hal geeft toegang tot een royale en luxe woonkeuken. Een tweetal lichtstraten brengen een zee aan licht naar binnen, waarbij de kap van de uitbouw verlengd is zodat er een overdekt terras gecreëerd is. De keuken is voorzien van alle denkbare apparatuur. Vanuit de keuken (en vanuit de centrale hal) is er een toegang tot de living (circa 60 m²) met een open haard en schitterend uitzicht, door de voormalige staldeuren, op de tuin. 

Op de verdieping treft u een ruime overloop met royale slaapkamer (24 m²), een tweede badkamer met douche, toilet en wastafel, een slaapkamer van circa 10 m² en tenslotte een grote slaapkamer van circa 40 m² met een vaste kastenwand. 

Buiten: De tuin is onder architectuur aangelegd en uitstekend onderhouden. Het perceel is volledig omheind en voorzien van een computergestuurde beregeningsinstallatie. 
Naast het overdekte terras bij de keuken is er een overdekt prieel aanwezig met aansluiting voor een jacuzzi. Achterop het perceel bevindt zich een gepotdekseld houten bijgebouw met een bergzolder. 
Aan de achterzijde van dit bijgebouw is een grote toegangspoort met de mogelijkheid om een auto's en/of aanhangers te stallen. 

Aan de overzijde van de Boerderij de Paardekop ligt nog een perceel eigen grond (circa 200 m²) met een afsluitbare inrit die dienst doet als parkeerterrein voor gasten. 

Bijzonderheden
Perceeloppervlak: 2365 m², waarvan 2063 m² tuin, 302 m² openbare/eigen weg + circa 200 m² parkeerterrein 
Woonoppervlak: 293 m² 
Overige inpandige ruimten : 137 m² 
Inhoud boerderij: 1820 m³ 
Vrijstaande schuur: 18 m² (86 m³) 
Parkeren: Ook aan de overzijde van de Paardenkop ligt een perceel eigen grond, dat dient als parkeerterrein en dat afgesloten kan worden. Hier is parkeergelegenheid voor minimaal 6 auto’s. 
Onderhoud: de boerderij is in 2017 volledig geschilderd aan de buitenzijde, ook de binnenzijde verkeert in een uitstekende staat van onderhoud. 

Het toegangshek, alsmede de garagedeur, zijn op afstand elektronisch te bedienen. De woning is voorzien van een deurbel met camera en kent een uitgebreid alarmsysteem met mogelijkheden voor aan- en afwezigheid. 

Nabij de boerderij bestaat de mogelijkheid om een additionele bouwkavel te verwerven voor een vrijstaande villa van 800 m³ op een perceel van ruim 2000 m².

Brochure downloaden

Brochure downloaden naar boven

Meer informatie over dit object?

Vraag dan snel de prospectus aan!
Dit doet u snel en eenvoudig door op de prospectus te klikken. Eenmalig maakt u een account aan en u hebt direct toegang tot de prospectus van alle prachtige objecten die wij in aanbod hebben! Door bij ons bekend te zijn kunnen wij u tevens de snelle en adequate service leveren die u van ons gewend bent!

Klik op de prospectus om deze te openen.

Vraag bezichtiging aan

Vraag bezichtiging aan naar boven

Locatie van boven

Locatie van boven naar boven

Plan route

U vertrekt vanaf

Toon route

Bel direct

Deel deze pagina
X

Wij
brengen u het
leukste nieuws!

Ontvang onze nieuwsbrief