Voormalig Waterpompstation

Tussen Lienden en Echteld staat dit voormalig waterpompstation. Tot 2005 was dit station in gebruik van Vitens. Dit uniek en historische object is gelegen in Lienden op een op een royaal, geheel door watergangen omringd, bosperceel van ruim 15.000 m2. Dit voormalig waterpompstation genaamd: ‘Baron Mr. W.F.F. van Verschuer' omvat  een dienstwoning (deze is reeds verkocht), het pompstation en verschillende kelders en bassins.

Omschrijving

Omschrijving

Tussen Lienden en Echteld staat dit voormalig waterpompstation. Tot 2005 was dit station in gebruik van Vitens. Dit uniek en historische object is gelegen in Lienden op een op een royaal, geheel door watergangen omringd, bosperceel van ruim 15.000 m2. Dit voormalig waterpompstation genaamd: ‘Baron Mr. W.F.F. van Verschuer' omvat een dienstwoning (deze is separaat te koop), het pompstation en verschillende kelders en bassins. Het object is bereikbaar via een eigen brug. Het geheel wordt gekenmerkt door de typische jaren '50 bouw uit de vorige eeuw met kenmerkende details. Het geheel staat volledig vrij langs de doorgaande weg en biedt volledige privacy en fantastisch uitzicht over de omringende landerijen. De huidige eigenaar heeft de casco renovatie bijna voltooid en ook de vloeren zijn inmiddels gestort. De toekomstige koper krijgt een prachtige basis met een mooi plan waarvan de ruwbouw grootdeels gerealiseerd is.

Voor het waterpompstation is een bijzonder ontwerp gemaakt door interieur-architecte Roelfien Vos. Zij zette haar handtekening onder het ontwerp van deze woonvilla. Het creatieve proces was een reis door de tijd. De uitdaging van dit prachtige pand met het behoud van het industriële karakter en de vertaling naar wonen met hedendaagse luxe en comfort. Volledig privé gebruik en gebruik voor de combinatie wonen/werken zijn mogelijk. Dit complex is derhalve super multifunctioneel. Het complex is een klassiek jaren '50 voorbeeld van een utilitair gebouw en beeldbepalend aan de Vogelenzangseweg. Het pompstation heeft een inhoud van ruim 3.200 m2.

Opleveringsniveau
Het ontwerp is beschikbaar, de wijze van afwerking kan naar eigen inzicht worden gekozen. ook is het mogelijk het plan samen met Roelfien verder uit te werken en af te ronden.

Indeling
Het ontwerp voor het pompstation, naar de hand van Roelfien Vos, is opgedeeld in verschillende leefverdiepingen: een woon- werkniveau, een living, slaapvertrekken en kelder. Maar het object kan uiteraard ook een andere invulling hebben.

Woon- werkniveau
Ruime entree welke grenst aan de lounge en het kantoor. De ruime lounge is voorzien van een doorkijk haard, bar en spectaculair: een aangrenzend indoor zwembad. Deze is gesitueerd in het oude waterbassin. Het kantoor met bar en spreek/vergaderruimte is deels voorzien van een glazen vloer die zicht geeft op de fitnessruimte.

Living
De luxe keuken met eetkamer vormen het hart van de woonvilla. Vanuit het terras als ook de living is de keuken eenvoudig bereikbaar en in het zicht. Niveau 2 kenmerkt zich door de grote open ruimte en de functies die hier zijn gecombineerd. Kortom een prachtige familieruimte. Op deze verdieping bevindt zich tevens de mastersuite met luxe badkamer. Vanuit het bad heeft u een panoramische uitkijk over de natuur. Via de trap bereikt u het slaap- vertrek van de mastersuite.

Slaapvertrekken
Op niveau 2 zijn twee gastenkamers gesitueerd, beiden voorzien van bad- kamer en sanitair. Daarnaast is via de dressing, van de mastersuite op niveau 1, de masterbedroom te bereiken. Deze staat in open verbinding met de dressing door middel van een vide. Deels voorzien van een glazen vloer welke zicht geeft op de badkamer die deel uitmaakt van de mastersuite.

Kelder
Kelder niveau met een volledige wellnessruimte voorzien van sauna, douche en fitnessruimte. Een glazenplafond in de fitnessruimte geeft daglicht en zicht op de bovengelegen kantoorruimte. Ruime bioscoop/entertaiment ruimte. Directe toegang tot de wijnkelder en bibliotheek.

Dienstwoning
De dienstwoning met circa 1.500 m2 perceel is reeds verkocht.

Tekeningen en Visualisaties
Voor het voormalig pompstation is een ontwerp gemaakt. Klik hier voor een pdf-bestand met de tekeningen en visualisaties.

Brochure downloaden

Brochure downloaden naar boven

Meer informatie over dit object?

Vraag dan snel de prospectus aan!
Dit doet u snel en eenvoudig door op de prospectus te klikken. Eenmalig maakt u een account aan en u hebt direct toegang tot de prospectus van alle prachtige objecten die wij in aanbod hebben! Door bij ons bekend te zijn kunnen wij u tevens de snelle en adequate service leveren die u van ons gewend bent!

Klik op de prospectus om deze te openen.

Vraag bezichtiging aan

Vraag bezichtiging aan naar boven

Locatie van boven

Locatie van boven naar boven

Plan route

U vertrekt vanaf

Toon route

Bel direct

Deel deze pagina
X

Wij
brengen u het
leukste nieuws!

Ontvang onze nieuwsbrief