Rijksmonumentale boerderij te koop

In het Zeeuwse Noordgouwe staat deze bijzondere monumentale boerderij in een weldadige stilte van het weidse Zeeuwse polderlandschap. De boerenhoeve dateert uit het jaar 1700 en betreft een rijksmonument. De oorspronkelijke voordeur met dit jaartal erboven herinnert daar nog aan. Begin zeventiger jaren werden de boerderij en de aangebouwde deel door de laatste eigenaar verbouwd en gerestaureerd. In de deel werden slaapkamers gemaakt, waardoor een riante woonboerderij ontstond op een perceel van 13.590 m2. De totale woonoppervlakte is circa 375 m2. De inhoud van het huis is circa 1.150 m3.

Omschrijving

Omschrijving

Het dorpje Noordgouwe is gelegen op het eiland Schouwen-Duiveland in de nabijheid van Zierikzee. Het is een van de best bewaarde ringdorpen van Nederland. Uiteraard ontbreekt de kerk niet: deze staat in het midden. Er zijn prima verbindingen met zowel de Randstad (60 autominuten) als de vlakbij gelegen steden als Goes en Middelburg. Het eiland zelf heeft veel mogelijkheden voor alle mogelijke sporten en ontspanning.

Het perceel bestaat uit weelderige tuin, een oude drinkpoel voor het vee, een laan met houtopstand en weilanden. De voormalige bakkeet naast het huis werd verbouwd tot gastenverblijf c.q. kantoor/praktijkruimte en bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer en een sanitaire ruimte. Een statige oprijlaan, omzoomd met bomen, biedt toegang tot de boerderij. Het pad loopt om de boerderij heen, waar ook de entree zich bevindt, en komt weer uit op de Heereweg.

Het huis
Bij binnenkomst kom je in een ruime hal met garderobe en toilet die dwars over de lengte van de boerderij loopt. Aan de linkerzijde vind je de oorspronkelijke boerderij met de keuken en provisiekelder met gewelfd plafond. Aansluitend de grote zit/eetkamer met open haard. Links van de schouw is de oude voordeur uit 1700. Op de vloer ligt parket en het balkenplafond geeft sfeer aan het huis. In de hoek van de zitkamer is een 18e-eeuwse spiltrap die toegang geeft tot de grote zolder. Halverwege deze trap is de opkamer met fraai zicht op de tuin. Als je verder naar boven loopt, kom je op de grote zolder met monumentale kappartij. Hier staat ook de cv-installatie met tapboiler.

Rechts van de hal is een gang. Aan deze gang liggen aan weerszijden slaapvertrekken. Aan de tuinzijde twee slaapkamers, aan de andere zijde een badkamer voorzien van wastafel en douche. Aan het einde van de gang ligt rechts de master bedroom met een nieuwe badkamer (vloerverwarming, toilet; ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel). Als je de gang uitloopt, kom je in de enorme Zeeuwse schuur met garage en oranjerie. Deze royale ruimte is niet alleen geschikt voor gebruik als garage/opslag, maar ook voor ombouw tot galerie, kantoor-werkruimte, of extra slaap/werkkamers.

De schuur
De aan het huis gebouwde vroegere landbouwschuur is geheel van gepotdekselde delen voorzien en heeft een met pannen gedekte en met riet gelaterde kap. De vloeroppervlakte van de schuur is ongeveer 190 m2 en de inhoud circa 1.190 m3.

De bakkeet
Naast de boerderij staat de oude bakkeet (vroeger ook wel zomerhuis genoemd). Deze is eveneens geheel gerestaureerd en kan los van de woning gebruikt worden. De bakkeet heeft een oppervlakte van circa 50 m2 en een inhoud van 350 m3. Er is een eigen entree; een werkkamer, aparte slaapkamer, wc en douche. De zolder is bereikbaar via een vlizotrap.

Erf, tuin en weiland
Het perceel heeft mooie oprijlaan, een ruim erf en vanuit het huis zicht op de schapenwei en omgeving. Rondom ligt bestrating die past bij deze oude boerderij. Op het terrein staan monumentale bomen en er is een bloementuin en moestuin. Rechts naast de oprit ligt een weiland met oude hoogstamfruitbomen. Midden in het weiland ligt een poel (drinkput) voor het vee. Het geheel is uitstekend geschikt voor het houden van paarden en/of pony’s. Rondom het huis staan een schaapskooi en/of paardenstal en een hooischuur.

In 2013 heeft deze boerderij de eerste prijs van de erftrofee gewonnen en is uitgeroepen tot het mooiste streekeigen erf in Zeeland. De woonboerderij wordt elk jaar geïnspecteerd door de Monumentenwacht. Serieuze geïnteresseerden kunnen uiteraard de gedetailleerde rapporten ter inzage krijgen. De vloeren van entree, gang en kelder zijn uitgevoerd met  oude plavuizen. De kap is geheel behandeld tegen houtworm en gedeeltelijk geïsoleerd. Vloeren, muren en kap zijn geïsoleerd volgens de geldende normen in 1970.

Kortom een prachtige boerderij op het eiland Schouwen-Duiveland. Kom eens kijken, hier kunt u elke dag vakantie vieren!

Video

Brochure downloaden

Brochure downloaden naar boven

Meer informatie over dit object?

Vraag dan snel de prospectus aan!
Dit doet u snel en eenvoudig door op de prospectus te klikken. Eenmalig maakt u een account aan en u hebt direct toegang tot de prospectus van alle prachtige objecten die wij in aanbod hebben! Door bij ons bekend te zijn kunnen wij u tevens de snelle en adequate service leveren die u van ons gewend bent!

Klik op de prospectus om deze te openen.

Vraag bezichtiging aan

Vraag bezichtiging aan naar boven

Locatie van boven

Locatie van boven naar boven

Plan route

U vertrekt vanaf

Toon route

Bel direct

Deel deze pagina
X

Wij
brengen u het
leukste nieuws!

Ontvang onze nieuwsbrief