Kasteel Vanenburg is ontstaan in de veertiende eeuw. Tot 1645 had het kasteel een agrarische functie, in 1645 kocht Hendrick van Essen het kasteel. Het werd toen flink uitgebreid en is tot aan het begin van de 18e eeuw door zijn nabestaanden in stand gehouden. Vandaag de dag is De Vanenburg een sfeervolle ontmoetingsplaats voor trainingen, vergaderingen en culinaire evenementen. Op het landgoed zijn, verdeeld over meerdere opstallen, hotelkamers, vergaderzalen, stijlvolle boardrooms, een evenementenruimte, een restaurant en een kenniscentrum aanwezig. Landgoed Vanenburg is prachtig gelegen en bestrijkt een oppervlakte van ruim 40 hectare hier kunt u genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. 

Omschrijving

Omschrijving

Historie 
Kasteel Vanenburg is ontstaan in de veertiende eeuw. Van 1389 tot 1645 had het kasteel een agrarische functie. In 1645 kocht Hendrick van Essen het kasteel. Het werd toen flink uitgebreid en is tot aan het begin van de 18e eeuw door zijn nabestaanden in stand gehouden. 

1868 – 1917
Nadat Anne Frederika van Pallandt-van Goltstein en haar man in 1868 eigenaar waren geworden van De Vanenburg, gaven zij opdracht een nieuw huis te ontwerpen en te bouwen. De basis van het kasteel bleef met de nieuwbouw intact, de bijgebouwen werden afgebroken en vervangen. Nog steeds staat het huis – de trots van het Kasteel De Vanenburg – fier overeind.

1917 – heden 
De afgelopen eeuw is voor De Vanenburg uiterst bewogen geweest. Het kasteel was in gebruik als vakantiekolonie en als opleidingsschool Bescherming Burgerbevolking van de overheid. Door verval en moderniseringen, dreigde het complex zelfs verloren te gaan. In1996 nam De Vanenburg Group haar intrek in het pand en bracht het kasteel terug in haar oorspronkelijke staat. Vandaag de dag is De Vanenburg een sfeervolle ontmoetingsplaats voor trainingen, vergaderingen en culinaire evenementen. Kasteel Vanenburg laat een krachtige symbiose zien van historische schoonheid, stijl en high-tech. Zonder de authentieke omgeving aan te tasten zijn alle high-tech voorzieningen aangebracht in de zaal van uw keuze.

Kasteel 
Op het landgoed liggen verdeeld over meerdere paviljoens 52 hotelkamers, vergaderzalen, ruimten voor evenementen (klein vanenburg) en zijn in het kasteel een restaurant en diverse stijlvolle boardrooms aanwezig. Tevens is er een modern kenniscentrum gelegen van ca 2.900 m². Voor meer informatie: www.Vanenburg.nl

Buiten 
Landgoed Vanenburg bestrijkt een oppervlakte van ruim 40 hectare. U kunt hier genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Vossen, uilen, fazanten en reeën hebben hun plek op het landgoed gevonden. 

Vraag bezichtiging aan

Vraag bezichtiging aan naar boven

Locatie van boven

Locatie van boven naar boven

Plan route

U vertrekt vanaf

Toon route

Bel direct

Deel deze pagina
X

Wij
brengen u het
leukste nieuws!

Ontvang onze nieuwsbrief