Industrieel erfgoed

1033416_DSC_0013.jpg

Bij Redres vindt u uniek industrieel erfgoed te koop voor uiteenlopende bestemmingen.

Bijzonder industrieel erfgoed te koop

Industrieel wonen of werken heeft in de laatste decennia een grote vlucht genomen. Oude fabrieksgebouwen, watertorens, schoolgebouwen en andere panden die in het verleden dienst deden als werkplaats of dienstgebouw, worden steeds vaker te koop aangeboden. Ze krijgen een nieuwe bestemming voor wonen, werken of recreëren. Bij Redres vindt u de mooiste industriële objecten en industrieel erfgoed te koop.

Markante gebouwen met bijzondere eigenschappen

Pas in de jaren ‘90 werd industrieel erfgoed binnen de wettelijke bescherming van monumenten opgenomen. Tot die tijd was dit voorbehouden aan huizen, boerderijen, molens, kerken en kastelen. Industriële panden werden vaak als onaantrekkelijk en ontoegankelijk beschouwd en ook herbestemming was niet eenvoudig. Tegenwoordig worden industriële objecten op waarde geschat. Er is juist grote belangstelling voor deze vaak markante en historisch interessante gebouwen. En terecht. Industriële panden hebben een belangrijke culturele waarde. Ze zijn uniek, hebben karakteristieke kenmerken en bieden vaak grote voordelen zoals veel ruimte en licht, een interessante locatie of prachtige uitzichten.

Bijzonder aanbod van industrieel erfgoed

Wilt u wonen of werken in een uniek, karaktervol pand met historische waarde? Bij Redres vindt u verschillende industriële objecten en industrieel erfgoed. Sommige gerestaureerd of gerenoveerd, andere nog helemaal casco en open voor uw eigen creatieve invulling. Bijvoorbeeld als eigenzinnige woning, werkplaats, vergaderlocatie, horecagelegenheid of ander doeleinde. Elk object heeft zijn eigen bijzondere eigenschappen die mede bepalend zijn voor de herbestemming. Voor sommige objecten is de bestemming al vastgelegd. Voor andere objecten kunt u uw ideeën over de invulling aan de betreffende gemeente voorleggen die hier uiteindelijk over beslist.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat Redres voor u kan betekenen op het gebied van wonen of werken in industrieel erfgoed of de verkoop van een industrieel object? Onze specialisten denken graag met u mee. Neem hier contact op of bel +31 (0)35 647 08 78.

BEKIJK AANBOD OP DE KAART

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

X

Wij
brengen u het
leukste nieuws!

Ontvang onze nieuwsbrief