Industrieel erfgoed te koop!

In Zoelen (Gelderland) ligt deze karakteristieke voormalige stoomboterfabriek, een bijzonder industrieel erfgoed. Het complex bestaat uit een kloeke T-boerderij uit 1824 (dienstwoning) en drie grote industriële hallen. De locatie is uniek. Dit gemeentelijke monument ligt langs de door het landschap meanderende rivier de Linge en heeft prachtig zicht op de Betuwe. Op het perceel van 4.277 m2 staan verder nog een Theehuis, Karrenloods en een voormalige Hooischuur die momenteel in gebruik is als kantoor. Er zijn tevens nog twee zwembaden en er is een flinke parkeergelegenheid. Kenmerkend voor dit object zijn de prachtige rauwe details zoals onder andere prachtig metselwerk, houten spanten en gebinten. Het object is in zijn geheel te koop. Maar.... er kan meer! De gemeente Buren heeft aangegeven bereid te zijn mee te werken aan een bestemmingswijziging van een bedrijfsbestemming naar een woonbestemming in drie wooneenheden. Hierdoor is het mogelijk om naast de T-boerderij in de 3 oude industriële hallen twee gigantische lofts te realiseren elk van ruim 550 m2 groot.

Omschrijving

Omschrijving

Architect Abel Blom maakte voor dit complex een schetsontwerp waarbij het voorhuis, hierna te noemen Villa A, uit 1824 eenvoudig los is gekoppeld van de achtergelegen bedrijfshallen. De bedrijfshallen zelf zijn in twee min of meer gelijke delen opgedeeld. De verkopers hebben ervoor gekozen dit avontuur aan te bieden in het geheel of in 3 afzonderlijke delen.

Villa A | € 675.000,- KK
Royale entree voorzien van garderobe en gastentoilet, natuurstenen vloer met vloerverwarming. Aan de rechterzijde een grote en gezellige woonkeuken voorzien van alle denkbare luxe. De vloer is voorzien van hardstenen plavuizen afgewisseld met een pebbelstone vloer met vloerverwarming. Een openslaande deur naar buiten geeft toegang tot een verhoogd royaal terras. Vanaf hier heeft u een schitterend weids uitzicht op de Linge en de boomgaarden. Vanuit deze woonkeuken voert een trap u naar gewelfde kaas- wijnkelder met drie riante ruimten. Vanuit de entree rechtdoor treft u een prachtige ruime grote woonkamer met grote vide waarbij de stoere gebinten nog zichtbaar zijn. Een grote authentieke hout gestookte open haard geeft sfeer terwijl een grote schuifpui toegang geeft tot de gezellige binnentuin. Op de vloer ligt hardsteen voorzien van vloerverwarming. Aan weerszijden van de binnentuin (patio) loopt het gedeelte op basis van de voorgestelde splitsing van de Villa A en bedrijfshallen door. Een home office van 3 m breed biedt zowel functionaliteit als een smaakvolle aanvulling op deze bijzondere ruimte. Naast de home office in de grote woonkamer is een dubbele deur die toegang verschaft tot een slaapvertrek met mogelijk badkamer en zolderverdieping te bereiken door een nog te plaatsen trap. Vanuit deze slaapkamer is toegang tot de patio mogelijk dmv een boeren deur (2 delen boven met glas). Vanuit de entree naar links treft u eerst een gastentoilet aan en daarnaast een tweede kleinere woonkamer. Een zeer lichte kamer, ook wel zomerkamer genoemd. Fraaie raampartijen, prachtige eiken vloer in visgraatmotief met vloerverwarming en radiatoren. Een houtgestookte open haard completeert het geheel. Vanuit deze woonkamer verbindt een klein trapje de toegang naar de opkamer annex bibliotheek voorzien van maatwerk inbouwkasten. Ook hier eiken parketvloer en authentieke gebinten. Vanuit deze opkamer een vaste brede trap naar de verdieping. Op de verdieping een royale overloop met vide die uitzicht biedt op de grote woonkamer. Ook hier de schuifpui met zicht op de binnentuin. De authentieke gebinten zijn hier aanwezig en zorgen voor enorm veel sfeer. De gehele verdieping is voorzien van houten vloerdelen. Er zijn twee royale slaapkamers, twee badkamers, waarvan één separate badkamer en de ander behorend bij de master bedroom. Op deze verdieping is tevens een riante wasruimte voor wasmachine, droger et cetera met toegang tot een lager gelegen gedeelte waar de cv kamer zich bevindt. Achter in de tuin ligt het zwembad model Celine van Waterair, voorzien van nieuwe lining en dekstenen. Tot slot is er een voormalige hooischuur met een vloeroppervlak van 90 m2. Momenteel in gebruik als kantoor en kan eventueel weggehaald worden.

Loft B | € 495.000,- VRIJ OP NAAM
Naast Villa A (boerderij) ligt de grote industriële hal, opgesplitst in 3 lange hallen. Door middel van een nog te realiseren 60 minuten brandwerende scheidingswand wordt de bedrijfshal in twee gelijke delen opgedeeld. Dit levert twee enorme woningen op van circa 550 m2 bruto vloeroppervlak. Alle daken van de 3 hallen zijn bij een grootschalige verbouwing in 2004 al geïsoleerd. Bij het schetsontwerp dat gemaakt is, is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande structuren. Het aardige van Loft B is dat deze twee grote zolders tot zijn beschikking heeft. Deze kunnen door nieuw te plaatsen trappen worden ontsloten waardoor deze enorme ruimten voor diverse doeleinden te gebruiken zal zijn. Ruggelings aan de patio van de aangrenzende Villa A kan gekozen worden om ook loft B te voorzien van een interne patio door een klein deel van de middenbeuk af te breken. Dit is echter aan de toekomstige koper. In Loft B wordt gebruik gemaakt van een separate entree die nu tegenover de Karrenloods ligt. De Karrenloods wordt gesloopt om zo ook dit Loft te voorzien van een fikse tuin. Het schetsontwerp voorziet in een logische indeling met plek om te wonen en te slapen. Er zijn meerdere slaapkamers ingetekend, mogelijkheid tot 2 badkamers en een toilet. Door de aanzienlijke maat van de woning zal – naast de aankoop van dit bouwdeel - rekening moeten worden gehouden met een investering voor de verbouwing van circa € 100.000,- /150.000,- exclusief BTW. Naast het theehuis staat prominent de karrenloods met fraaie veranda. Deze heeft een gebruiksoppervlak van circa 140 mbinnen en is in gebruik geweest als opslag/magazijn. Ideaal als atelier/werkplaats. Door deze te slopen genereert Loft B wel ruimte voor een royale tuin. In de tuin ligt een stijlvol zwembad van Waterair (Olivia) met nieuwe lining en dekstenen wordt omzoomd door een prachtige fraaie taxus haag.

Loft C | € 595.000,- VRIJ OP NAAM
Loft C is aan de rechterzijde gesitueerd. Deze Loft maakt gebruik van de huidige hoofdingang van het bedrijf. Ook deze Loft zal na opsplitsing door het plaatsen van de 60 minuten brandwerende scheidingswand ca 550 m2 aan bruto vloeroppervlak bedragen. Het advies is hier de middelste van de 3 serres aan de kopse zijde af te breken waardoor een mooi omsloten terras tussen beide overgebleven serres aangelegd kan worden met – zeker in de winter tussen de bomen doorzicht op de Linge. Tevens zal een nieuwe meterkast geplaatst moeten worden en ook de aanleg van verwarming in de gehele woning zal gerealiseerd moeten worden. Hier is niet alleen een prachtige schouw en vloeren van Piet Jonker voorzien maar ook een geweldige royale woonkeuken. Ook hier zijn in het schetsontwerp meerdere bad- en slaapkamers opgenomen. De aanzienlijke maat van de woning maakt ook hier dat met een beoogde verbouwing rekening moet worden gehouden met een bedrag van circa € 100.000,-/150.000,- exclusief BTW. Het afbreken van de middelste serre is hierin opgenomen terwijl het opknappen van het bijbehorend Theehuis buiten beschouwing is gelaten. Op het perceel staat een prachtig theehuis. Deze is gerestaureerd, voorzien van karakteristieke stalen puien en heeft een gebruiksoppervlak van 127 m2. Het Theehuis bestaat uit drie royale ruimten met een doorlopende hardstenen vloer. Bij het middendeel horen inbouwkasten en een schitterende mega lantaarn. De ruimten waren in gebruik waren als showroom en kantoor. 

Voorwaarden bij verkoop
- Villa A, loft B en loft C worden in de huidige staat leeg opgeleverd
- Koper draagt zelf alle kosten voor het realiseren van een woning
- Aan het schetsplan van architect Abel Blom kunnen geen rechten worden ontleend, dit is slechts een indicatie die de mogelijkheden van een toekomstige herbestemming laten zien
- De opgegeven maten zijn circa maten
- Terreinindeling conform gepresenteerde schetsplan
- Er vindt geen verrekening plaats bij een ondermaat en ook niet bij een overmaat van de lofts maar ook niet van de percelen
- Koper dient zelf voor eigen rekening een ontwerp te laten maken van de uiteindelijke woning en zelf voor eigen rekening en risico een omgevingsvergunning aan te vragen om de verdere invulling van de woning vergund te krijgen.
- Transport meteen na onherroepelijk worden omgevingsvergunning
- De lofts dienen uiterlijk 18 maanden na eigendomsoverdracht geheel te zijn afgebouwd
- Koper is verantwoordelijk voor de aansluitkosten en aanlegkosten van water, gas en elektra
- Bij scheiding van Villa A, Loft B en Loft C dienen de toekomstige eigenaren zelf voor de aanleg, de aansluiting, de installatie van kabels, leidingen, installaties en alle noodzakelijke aansluitingen zorg te dragen.
- Er zijn er nog geen woningscheidende wanden. De verkoper zorgt voor een 60 minuten brandwerende woningscheidende wand die voldoet aan het bouwbesluit tussen de Villa A en loft B én tussen Loft B en Loft C.
- Overdracht en transport vindt plaats door een door verkoper aan te wijzen notaris
- Projectnotaris is Mr. S. B. M. Elshof, notaris te Rhenen, adres: Kuilweg 4-6, 3911 TP Rhenen
- De notaris zorgt voor de kadastrale splitsing
- Het perceel wordt conform de ontwerptekening in 3 delen verdeeld
- De notaris zorgt voor recht van overpad over en weer
- De oprit is mandelig eigendom van Villa A eigenaar, de eigenaar van Loft B en de eigenaar van Loft C
- Een gedeelte van het terrein is gemeenschappelijk en bedoelt als parkeerterrein, verkoper houdt zich het recht voor dit gedeelte alsnog aan Loft C te verkopen.
- Er wordt een ontbindende voorwaarde opgenomen voor het niet verkrijgen van een bestemmingswijziging voor een periode van maximaal 3 jaar gerekend vanaf 1 september 2018
- Bij gesplitste verkoop is een voorverkooppercentage van 2/3 vereist, dat wil zeggen dat twee van de drie woningen verkocht moeten zijn alvorens verkoper overgaat tot gesplitste verkoop
- Indien dit voorverkooppercentage niet binnen drie jaar gehaald wordt, wordt de koop van de andere twee delen ontbonden
- Huidige bestemming: showroom met woning
- De gemeente Buren heeft aangegeven bereid te zijn mee te werken aan een bestemmingswijziging van de huidige beperkte bedrijfsbestemming naar een woonbestemming bestaande uit maximaal drie wooneenheden.
- Op basis van de principe aanvraag heeft de gemeente Buren positief geadviseerd en heeft verkoper in juli 2018 bestemmingsplanwijziging aangevraagd.
- De bestemmingswijzigingsprocedure duurt 3 tot 6 maanden.
- Verkoper draagt zorg voor de kadastrale splitsing.

Brochure downloaden

Brochure downloaden naar boven

Meer informatie over dit object?

Vraag dan snel de prospectus aan!
Dit doet u snel en eenvoudig door op de prospectus te klikken. Eenmalig maakt u een account aan en u hebt direct toegang tot de prospectus van alle prachtige objecten die wij in aanbod hebben! Door bij ons bekend te zijn kunnen wij u tevens de snelle en adequate service leveren die u van ons gewend bent!

Klik op de prospectus om deze te openen.

Vraag bezichtiging aan

Vraag bezichtiging aan naar boven

Locatie van boven

Locatie van boven naar boven

Plan route

U vertrekt vanaf

Toon route

Bel direct

Deel deze pagina
X

Wij
brengen u het
leukste nieuws!

Ontvang onze nieuwsbrief