Verkocht ovb!

Jachtslot Schelluinderberg

Jachtslot Schelluinderberg ligt op het kruispunt van de rijkswegen A27 en A15, tussen Gorinchem en Boven Hardinxveld aan de noordzijde van de Merwede langs de Betuwelijn. Dit idyllische jachtslot, een écht restauratieobject, is gesitueerd op een omgrachte tuin van circa 1 hectare. Het slot verkeert in een slechte staat van onderhoud en dient te worden gerestaureerd door een echte liefhebber die mogelijkheden ziet op een landelijke maar ook zeer perifere plek. De Schelluinderberg is werkelijk een bijzondere plek om te wonen, voor woonzorg, recreatie of een andere creatieve invulling.Omschrijving

Omschrijving

Het landgoed Schelluinderberg beslaat meerdere percelen, begrenst door de bebouwing van het dorpje Schelluinen en het tracé van de Betuweroute. Het huis zelf ligt, tegen de directe kern van het dorpje Schelluinen aan, in het midden van een parkachtige tuin, met een oude fruitboomgaard, van ca. 1 ha. die omsloten is door een gracht.

Direct ten zuiden daarvan, aan de overzijde van een met kastanjes omzoomde vliet, ligt een perceel weidegrond waar recent een pruimenboomgaard is aangeplant en waar enkele schapen worden geweid. Meer ten oosten liggen nog enkele bossages en twee kleinere weilanden, waar momenteel diverse paarden lopen. Het gehele landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet.

De Schelluinderberg behoort tot één van de best bewaarde renaissancebuitenplaatsen van Nederland. Met name de voorgevel met zijn vele prachtige gebeeldhouwde elementen ademt nog de sfeer van die tijd. Het oudste gedeelte van het huidige gebouw dateert vermoedelijk uit 1546 en werd mogelijk op de plaats van een ouder huis gebouwd. Circa 1565 werd het gebouw uitgebreid, gevolgd door uitbreiding en verbouw in 1768, 1844 en 1922. Een zeer uitvoerige historische beschrijving kan op aanvraag ten inzage worden gegeven.

De Schelluinderberg is een restauratieobject en met betrekking tot het huis bestaan uitvoerige monumentbeschrijvingen, zodat hierna zeer beknopt zal worden ingegaan op bouwkundige aspecten en stijlkenmerken.

Met inachtname van de leeftijd moet de onderhoudstoestand van het pand, gezien het vele achterstallig onderhoud dat binnen korte termijn moet worden uitgevoerd en lekkages die uitstel van het onderhoud reeds tot gevolg heeft gehad, als slecht worden gekwalificeerd. In een deel van het pand is een aantasting van huiszwam geconstateerd als gevolg van langdurige lekkage vanuit een goot. Daarnaast is er sprake van niet-herstelde brandschade.

Voor een nauwkeuriger beschrijving van de onderhoudstoestand wordt tevens verwezen naar het meest recente rapport van de Monumentenwacht. Voor het Jachtslot is door restauratieaannemer Nico De Bont uit Vught een restauratiebegroting opgesteld die ter inzage kan worden gegeven.

Het Jachtslot ligt in de buurt van Gorinchem op een zeer goed bereikbare locatie. Rotterdam en Utrecht liggen even ver van het Jachtslot af. Vanaf Kerkweg 4 bent u in 35 minuten in Rotterdam of Utrecht.

Vaste prijs
Voor dit object geldt een vaste prijs van € 850.000,- V.O.N. inclusief 8.685 m2 grond met NSW rangschikking.

Brochure downloaden

Brochure downloaden naar boven

Meer informatie over dit object?

Vraag dan snel de prospectus aan!
Dit doet u snel en eenvoudig door op de prospectus te klikken. Eenmalig maakt u een account aan en u hebt direct toegang tot de prospectus van alle prachtige objecten die wij in aanbod hebben! Door bij ons bekend te zijn kunnen wij u tevens de snelle en adequate service leveren die u van ons gewend bent!

Klik op de prospectus om deze te openen.

Vraag bezichtiging aan

Vraag bezichtiging aan naar boven

Locatie van boven

Locatie van boven naar boven

Plan route

U vertrekt vanaf

Toon route

Bel direct

Deel deze pagina
X

Wij
brengen u het
leukste nieuws!

Ontvang onze nieuwsbrief